Édes-savanyú karfiol falatkák
- Teljes idő 55 perc
- 10 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
120 g Liszt
100 g Panko zsemlemorzsa
4 Nagy tojás
Só, bors
1 Karfiol
2 kan. Szezámmag olaj
4 szegf. Aprított fokhagyma
2 kan. Aprított gyömbér
24 cl Zöldségleves alaplé
12 cl Szójaszósz
12 cl Rizsecet
100 g Barna cukor
60 g Paradicsomszósz
30 g Kukoricaliszt 60 ml vízben feloldva
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vegyen 3 tálat. Az első tálba tegye a lisztet, a másodikba a zsemlemorzsát, a harmadikba pedig a tojást. A tojást villával verje fel. A zsemlemorzsát fűszerezze sóval és borssal. Vágja a karfiolt egyenletes méretű virágokra, hogy egyenletesen süljenek.
Lépés 2 /5
Mártsa a karfiolszirmokat az egyes tálkákba a következő sorrendben: liszt, tojás, végül panko zsemlemorzsa.
Lépés 3 /5
Helyezze a grilltálcát a készülékbe. Tegyen sütőpapírt a grilltálcára. A karfiolvirágok egyharmadát tegye a grilltálcára. Állítsa be az AIR FRY programot 200 °C-ra 15 percre. Miután megsült, ismételje meg az eljárást a második és a harmadik adaggal.
Lépés 4 /5
Amíg a karfiol falatkák sülnek, készítse el az édes-savanyú szószt. Tegye a szezámolajat, a fokhagymát és a gyömbért egy serpenyőbe alacsony hőfokon. Melegítse 2 percig. Ezután adja hozzá a zöldségalaplevet, a szójaszószt, a rizsecetet, a cukrot és a paradicsomszószt. Keverje jól össze, és forralja fel. Keverje tovább, és adja hozzá a kevés vízben feloldott kukoricalisztet. Folytassa a keverést a tűzön, és vegye le, amint a mártás besűrűsödött.
Lépés 5 /5
Óvatosan kenje be a karfiolrögöket a mártással, amíg teljesen be nem borítja.